Assessorament

T’assessorem i t’ajudem en tots els tràmits que hagis de fer.

Volem ajudar-te. Sabem que un diagnòstic de càncer és un daltabaix per molts dels afectats i les preocupacions es multipliquen. Volem fer-te més fàcil tot aquest procés. Per això, oferim servei d’acompanyament i recolzament per aquests moments i perquè no et sentis mai sol davant de la malaltia. T’ajudem amb la documentació, amb els tràmits i et facilitem tota la informació possible.

El nostre objectiu és que puguis comptar amb nosaltres fins i tot per les petites coses que puguin millorar la teva situació o el teu estat d’ànim. El càncer té un impacte en el teu dia a dia i no només en el moment en que te’l diagnostiquen; per això és important conèixer i estar recolzat per persones que potser han passat el mateix o que han estat al costat d’un familiar al llarg de la seva malaltia. També és fonamental sentir-se acompanyat durant els tractaments, que a vegades són llargs i pesats. Per tot això i molt més, ASSANDCA ofereix el seu escalf a tots els afectats.

Assessorament
Solidaritat
direct-bus

Viatges solidaris

Tants viatges com facin falta sense cap tipus de limitació.

ASSANDCA i Autocars Nadal van signar fa tres anys un acord que permet oferir de manera gratuïta el transport als pacients que s’hagin de desplaçar a Barcelona per rebre tractament oncològic. El conveni ofereix la possibilitat als malalts de viatjar tantes vegades com calgui, ja que no preveu limitacions de cap mena i, a més, inclou una important reducció en el preu de l’acompanyant.

Qualsevol pacient que ho necessiti pot fer ús del servei regular de la companyia per anar a Barcelona a realitzar el tractament pertinent. S’haurà d’adreçar a ASSANDCA per fer la sol·licitud del viatge i des de l’associació ens encarregarem de gestionar tot el procés per tal de garantir que el pacient no es faci càrrec de res.

L’associació andorrana contra el càncer va assolir amb la signatura d’aquest conveni una de les primeres prioritats que es va marcar en el moment d’establir-se: no només arribar als cent transports proposats inicialment, sinó poder oferir tants viatges com fessin falta sense cap tipus de limitació, ni de temps, ni de quantitat. Actualment, es fan aproximadament uns quaranta viatges al mes.

Nou-Logo-gran-AUTOCARS-NADAL-200922-b
direct-bus

Activitat física gratuïta per a pacients

L’exercici com un tractament més.

Existeixen encara pors i entenem que l’últim que li ve de gust al pacient que està patint un càncer o que està fent un tractament de quimioteràpia és posar-se a fer exercici. Però està comprovat que l’exercici amb un pacient oncològic és segur i aporta grans beneficis, prevenint efectes secundaris derivats dels tractaments oncològics i millorant la salut i la qualitat de vida dels pacients.

Per això, des d’ASSANDCA considerem l’exercici com un tractament més i oferim als afectats classes gratuïtes d’activitat física i ioga, impartides per Judith Arbós, preparadora física i Francesc Salvador, professor de ioga. Acostumen a ser quatre classes a la setmana, de dilluns a dijous. En molts casos, l’esport pot ajudar a escurçar el temps de recuperació dels pacients oncològics. En aquest sentit, molts dels alumnes que ja hem tingut són persones afectades de càncer però que confien en l’esport com una fórmula per a sentir-se millor o perquè el metge així els hi ha recomanat.

De fet, conèixer més gent afectada és una de les raons per les quals aquests cursos també són molt recomanables ja que es crea una cohesió i un suport de grup.

vital-sport
els serradells logo
vital-sport
programa-allotjament-assandca

Programa d’allotjament

Busquem pis en cas de rebre tractament fora.

Fem recerca d’allotjament per a afectats i acompanyants durant els tractaments de radioteràpia en hospitals de l’àrea metropolitana de Barcelona. El programa s’emmarca dins una col·laboració amb la Fundació Privada Jubert Figueras.

Amb aquest servei, els malalts i acompanyants que ho sol·licitin podran allotjar-se a Barcelona durant tot el temps que duri el tractament amb un cost molt reduït. El cost podrà variar segons el temps d’estada, ja que si l’estada supera el mes, aquest es redueix considerablement. Si l’usuari està a l’atur, la tarifa disminueix encara més.

Fundació-Jubert-Figueras-col

Assistència mèdica permanent

T’oferim assistència mèdica a domicili les 24 hores.

Que et diagnostiquin un càncer impacta molt i, evidentment, et vindran al cap moltíssimes preguntes. Des de l’associació volem ajudar-te a resoldre els possibles dubtes o neguits que se’t generaran, segurament constantment. Per això, t’oferim assistència mèdica a domicili les 24 hores.

En qualsevol moment de dubte, pots recórrer a l’associació per quedar-te més tranquil o tranquil·la. T’ajudarem a resoldre algunes de les preguntes que et podran sorgir: Em canviarà molt la vida? Quins efectes té el tractament? És normal aquest dolor que sento? Hi som per ajudar-te.

visit-m
assitencia-médica-permanent-cancer
el-caliu-del-cor-cancer

Proporcionem el Coixí del Cor

Proporcionem el Coixí del Cor, destinat a alleujar la post-intervenció per mastectomia, gràcies a l’associació de Pineda de Mar ‘El Caliu del Cor’. Aquests coixins tenen una mida i una densitat específica per alliberar la pressió que exerceix el braç sobre la zona del pit.  Especialment pensat per a afectats/des per càncer de mama.

associació-caliu-del-cor

Servei de tatuatge de l’aureòla i el mugró

Contribuïm a la recuperació de l’autoestima.

També oferim fer-se tatuatges al mugró i l’arèola en col·laboració amb Pichu’s Tatoo. Amb l’objectiu de contribuir a la recuperació de l’autoestima de les dones afectades per càncer de mama, ASSANDCA va signar fa dos anys un conveni de col·laboració amb Pichu’s Tatoo. Amb aquest conveni, s’ofereix gratuïtament un servei de tatuatge al mugró i l’arèola per a la reconstrucció del pit a les dones que han estat sotmeses a una mastectomia.

Golden-owl-logo-tattoo
altres-serveis-assandca

Servei de Micropigmentació de les celles

Recupera la imatge amb micropigmentació de les celles.

Stillness

Altres serveis

Acompanyament per part dels voluntaris.

Facilitem contactes per bancs de perruques (donació de cabells, botigues de complements, etc.). D’altra banda, molts dels voluntaris ajuden a l’Associació a millorar als afectats de càncer amb classes de Reiki, classes de repàs per a adults o nens i fent acompanyament a Andorra.

serveis-afectats-mastectomia
ASSANDCA
Suma’t a la lluita contra el càncer. Gràcies a la teva ajuda, cada dia més persones deixaran d’enfrontar-se soles a la malaltia.