ASSANDCA: Qui som?

ASSANDCA treballa en tres eixos: l’atenció als afectats, la divulgació de la malaltia i la promoció del voluntariat.

ASSANDCA està impulsada per un grup obert de persones que hem estat afectades directament o indirectament pel càncer. Volem oferir a tothom que ho necessiti l’ajuda que en el seu moment vam rebre o hauríem volgut rebre quan la malaltia va trucar a la nostra porta. Som persones com qualsevol altra, que volem treballar de forma altruista i sense ànim de lucre per donar suport, escoltar i aconsellar davant d’una situació que pot afectar de forma inesperada a qualsevol persona i als que l’envolten.

Volem ajudar a fer menys dolorós el càncer, millorar la qualitat de vida dels afectats i de les famílies, donar-los escalf i pal·liar els problemes derivats de la malaltia. Que trobin en nosaltres una porta on picar per assessorar-se sobre què fer davant de cada situació nova.

Per això, portem a terme diferents accions de suport i acompanyament gràcies al nostre voluntariat, així com accions de conscienciació i divulgació per donar a conèixer la malaltia i tot el que l’envolta, i com afecta al malalt i als seus familiars.

El càncer és una malaltia que pot afectar a tothom i que arriba sense avisar. Per això és molt important per a nosaltres informar i conscienciar la població sobre la necessitat de prevenir i avançar en la detecció precoç per disminuir les taxes d’incidència i de mortalitat a Andorra. Una feina que fem juntament amb les institucions i els professionals i per a la qual ens cal la complicitat de la ciutadania.

Accions divulgatives i de conscienciació.

Des d’ASSANDCA treballem durant l’any en diferents accions divulgatives i de conscienciació. Les més destacades són les organitzades coincidint amb jornades commemoratives, com el Dia mundial contra el càncer, el Dia mundial contra el càncer infantil (tots dos al febrer) o el Dia mundial contra el càncer de mama (a l’octubre). Amb aquestes accions volem aportar coneixement, recursos i eines útils a la població, basant-nos principalment en la recaptació de fons per al finançament de projectes

Al llarg de l’any, però, són un grapat les petites i grans accions que impulsa Assandca, però també d’altres entitats que ofereixen la possibilitat de recollir donatius puntuals i periòdics que ajuden a l’associació.

Un dels pilars bàsics en el vessant de conscienciació de la malaltia és donar suport a l’adopció d’estratègies nacionals contra el càncer. Per això, mantenim contactes amb les entitats públiques i privades del país que decideixen posar en marxa algun projecte relacionat amb la lluita contra el càncer o l’assistència i millora de les condicions dels malalts i familiars, donant suport i oferint recursos dels quals disposem en cada moment.

0
Voluntaris
0
Associats
0
Col·laboradors

Principis de la nostra feina

Millorar la qualitat de vida dels afectats i les seves famílies

Donem suport a la persona afectada per la malaltia i als seus familiars, oferint atenció telefònica, acompanyament…., atenent sempre les seves necessitats i buscant l’atenció i l’estudi de cada cas en particular.

Donar visibilitat a la malaltia

És important divulgar i enfortir el coneixement sobre el càncer. Volem donar visibilitat a la malaltia potenciant la informació i conscienciació.

Informar a la població

Oferint xerrades, tallers o formacions, i mantenint actives les xarxes socials amb el dia a dia de l’associació i amb les informacions que sorgeixen de les recerques, avenços o millores en la investigació del càncer.

Promoure el voluntariat

Formem aquells voluntaris que vulguin acompanyar malalts i/o familiars perquè tinguin les eines i les capacitats necessàries per donar un servei de qualitat a qui ho necessiti.

Donar suport a l’adopció d’estratègies nacionals contra el càncer

Mantenint contactes amb les entitats públiques i privades del país que decideixen posar en marxa un projecte relacionat amb la lluita contra el càncer o l’assistència i millora de les condicions dels malalts i familiars, donant suport i oferint els recursos dels quals disposem en cada moment.

Testimonis

Pere Alonso Ramos

SOCI AFECTAT – Ha superat un càncer de pròstata

Gràcies a una infermera del CAP d’Andorra la Vella vaig conèixer a la gent d’ASSANDCA, de la qual n’estic molt agraït per la seva dedicació i amabilitat. Vaig trobar molt reconfort en un moment de fragilitat.

Silvia Marti

SÒCIA AFECTADA – Ha superat un càncer de mama

Quan et diagnostiquen un càncer et sents com si un tsunami t’arrossegués. T’endinses en un món totalment desconegut i t’envaeixen les pors. ASSANDCA té respostes a tots els teus dubtes: tenen un professional pel suport psicològic, pel suport físic, un metge les 24 h a la teva disposició i un munt de convenis per fer més fàcil els tractaments lluny de casa. Els encoratjo perquè continuïn lluitant i treballant pel benestar dels que patim aquesta terrible malaltia.

Teresa Pereira

FAMILIAR D’AFECTAT – Han superat un càncer de pell

Tenim conveni amb els millors metges de Barcelona i amb els millors hospitals i, gràcies a ASSANDCA, rebem ajudes en el cas dels desplaçaments per rebre tractament a Barcelona o necessitar allotjament en períodes llargs de tractament. Comptes amb la possibilitat de trucar al metge si no et trobes bé… ASSANDCA ens ha facilitat molt les coses. Bona feina!

Cris

conviu amb la malaltia

Aquest escrit està dedicat a persones que viuen espantades i deprimides i que han perdut tota esperança.

El càncer no canvia pero si que fa que la persona miri més per ella mateixa, que visqui en el moment present. Moments importants que no es poden deixar passar, cal aprofitar-los, no sabem si els tornarem a viure. Lo mes habitual es estar enfadada amb el món.

Començaré a escriure la meva pròpia historia. Aquesta comença el 22/05/2002 amb una mastectomia radical esquerra tipo Madden.

Un mati vaig trobar-me que tenia uns bultos al pit esquerra. Vaig anar a la consulta de la meva ginecòloga. Em va respondre que no era important. Vaig continuar amb la meva vida. Al cap d’uns dies, observo un augment de tamany. Em trobo que la meva Dra. referent està de baixa de maternitat, l’està substituint un metge de la Seu, tan sols al veure’m em comenta que no li agrada el que observa, em deriva al Hospital Nostra Senyora de Meritxell a fer-me una biòpsia. Al cap d’uns dies em truquen i el radiòleg em comenta que vagi a buscar els informes, que tinc càncer.

M’envien a Barcelona a la consulta del Dr. Aureli Torné. Des del primer moment m’informa que no podrà salvar-me el pit. No es va equivocar. També va tenir que treure els ganglis que eren cancerosos.

Aquí comencen les sessions de quimioteràpia, un tractament molt agressiu que intento portar de la millor manera possible. Després comença la radioteràpia.

Lo pitjor de tot va ser el cansament pero en aquells moments, em vaig agafar com a referent al ciclista Lance Amstrong que havia guanyat, per tercera vegada el Tour de França. Vaig tenir molt clar des del principi que si ell podia jo també podria fer-ho. Em vaig marcar una meta: caminar cada dia i allargar-me amb el temps la distancia. Això va ajudar-me en el meu estat emocional. No tenia cabell i vaig comprar-me varis sombreros de diferents colors, mirava molt per la meva imatge. Es molt important trobar-te bé amb tu mateixa. L’esperitat de lluita es la protagonista.

Prioritats a tenir en compte:

  • Fer tot el que t’agrada. Mirar de trobar sempre una ocasió per poder gaudir dels petits moments, plaers de la vida.
  • l’Esperança de curar-te no l’has de perdre mai. Es un mecanisme de defensa.
  • Hi han persones que necessiten suport psicològic per enfrontar-se a la malaltia.
  • Es important gestionar les emocions, relacionar-se amb la família.

Per últim, un agraïment a totes les persones que ens donen tot el suport, ens ajuden amb tot el que poden.

Nani Jimenez

SÒCIA AFECTADA – Ha superat un càncer de coll

El dia que em vaig assabentar que patia un càncer d’orofaringe va ser el pitjor dia de la meva vida. Només tinc 44 anys i tota la vida pel davant. Però a poc a poc, amb l’ajuda de la medicina oncològica, la família i les facilitats que ens ofereix ASSANDCA pel transport a Barcelona, he anat superant la meva malaltia. Avui puc dir que estic bé.

Bego Rubio

SÒCIA AFECTADA – Ha superat un càncer de mama

Durant la quimioteràpia veus com el teu cos es va degradant ràpidament i no hi pots fer res: et cauen els cabells, perds les celles, les pestanyes. La quimioteràpia et deixa esgotada, et provoca vòmits, mal de panxa, alts i baixos emocionals…. Amb l’ajuda d’ASSANDCA ha estat més fàcil. M’han ajudat en aquests casos, en recomanacions per portar l’alimentació més adequada i m’han facilitat metges i psicòlegs que m’han donat suport en el desgast tan gran que implica la malaltia i el tractament. Acabar amb la quimio t’allibera i et fa sentir que ja has fet una gran part del camí per guanyar a la malaltia.

Albertina Baiao

VOLUNTÀRIA

A la meva família hi han hagut diversos casos d’afectats per la malaltia. Per aquest motiu, per mi és molt important ajudar i donar un cop de mà. Resulta emocionant i em motiva participar en les diferents activitats d’ASSANDCA.

ASSANDCA

Suma’t a la lluita contra el càncer. Gràcies a la teva ajuda, cada dia més persones deixaran d’enfrontar-se soles a la malaltia.