Fer activitat física de manera regular ajuda a millorar la salut del cos i el benestar emocional i augmenta la protecció davant de múltiples malalties. A més, ocupa el temps i fa passar les oportunitats i les ganes de fumar, que és l’activitat que més incidència té en el desenvolupament del càncer de pulmó.
D’altra banda, els estudis mostren que les persones actives tenen menys probabilitats de tenir càncer de pulmó i altres 12 tipus de càncer.
Fer exercici també evita el dany neuronal causat per la quimioteràpia i la radioteràpia en les persones que pateixen càncer de pulmó. Una investigació fruit de la col·laboració entre l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia, l’Hospital de Bellvitge i la Universitat de Barcelona amb finançament de la Fundació la Marató de TV3 ha descrit que l’activitat física mantinguda durant tres mesos prevé la pèrdua de substància grisa produïda per la teràpia. A més, fer exercici millora la resistència cardiovascular i l’eficiència respiratòria dels pacients de càncer de pulmó.
Si no fas exercici regularment, comença lentament. Busca un esport o una activitat que t’agradi per no perdre la motivació i companys amb qui compartir l’afició i mira de fer exercici de tres a sis dies de la setmana. Per iniciar-te en la pràctica de l’activitat física et recomanem seguir la pauta que la preparadora física Judith Arbós ha fet per prevenir el càncer de pròstata, dins de la campanya Fes-t’ho Mirar. Aquí tens una taula setmanal i vídeos dels exercicis proposats.