A banda del tractament mèdic, que és l’eix central d’un procés oncològic, les persones que pateixen càncer tenen a la seva disposició una sèrie de recursos per intentar millorar el seu benestar.
El Comú de la Massana ha editat un tríptic informatiu que es farà arribar als centres de salut i a les consultes dels metges i que també es pot consultar digitalment. D’una banda, des de fa anys, el Comú de la Massana compta amb un banc de perruques, que constantment es va renovant, gràcies a aportacions desinteressades. El banc de perruques compta amb la col·laboració d’Assandca i d’Andbank.
Tot això s’ha presentant en el Dia Mundial contra el Càncer de Mama en un estand compartit pel Comú i l’Associació Andorrana contra el Càncer situat a la plaça de les Fontetes i que també ha comptat amb la implicació de dues voluntàries que han ofert de forma gratuïta sessions de reiki i sofrologia, unes teràpies complementàries que poden contribuir a millorar l’estat físic, mental i emocional de la persona.
A més, el Comú de la Massana està reactivant el GAM, el Grup d’Ajuda Mútua, un espai de suport i acompanyament entre iguals per enfortir la xarxa de suport social i compartir experiències per fer front a la malaltia i al tractament.
A més de l’estand informatiu, les persones que han volgut han pogut provar durant uns minuts en què consisteix el reiki, amb la voluntària Salvi Muñoz.
Les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa, i el president d’Assandca, Josep Saravia, han acudit al punt informatiu per donar suport a les persones que estan patint un càncer de mama i animar-les a utilitzar els recursos disponibles.
Les dues parts asseguren que la col·laboració és important per poder sumar en benefici de les persones afectades. El nostre lema és “Junts podem alleujar el dolor —ha explicat Saravia—, i és que amb els anys hem après que treballant en equip s’aconsegueix molt més i que sentir-se acompanyat és essencial per a una més ràpida recuperació”.