12-hores-contra-el-cancer-andorra

Al juny, l’activitat ’12 hores d’esport Vallbanc contra el càncer” reuneix a un públic familiar en una jornada non-stop d’esport durant 12 hores. L’objectiu és generar consciència social sobre la diversitat de recursos i de suport que necessiten les persones afectades per la malaltia.

El projecte de les ’12 hores d’esport Vall Banc contra el càncer’ neix també amb la voluntat de promoure la pràctica de l’esport per millorar la salut de les persones i el seu benestar físic, emocional i social. La iniciativa vol donar visibilitat a la malaltia potenciant la informació i conscienciació.

L’estadi comunal és el punt de trobada d’aquesta jornada, que compta amb més d’una quarantena d’activitats organitzades per les federacions, associacions i clubs esportius, a més d’entitats vinculades al món de la salut, el lleure i la cultura. Tots ells aposten per vincular la seva activitat a una causa solidària: donar visibilitat a una realitat que, segons els estudis sobre la incidència del càncer, indica que un de cada dos homes i una de cada de tres dones desenvoluparan la malaltia al llarg de la vida.

La jornada es complementa amb accions lúdiques i culturals, sortejos i un dinar solidari. La recaptació aconseguida es destina al finançament de projectes d’Assandca, malgrat que no és una jornada pensada per recaptar. La voluntat, segons paraules del president d’ASSANDCA, Josep Saravia, és que la gent gaudeixi d’un dia d’esport i, a la vegada, donar visibilitat a la malaltia i explicar els serveis que ofereix l’associació als afectats.

Més de 600 de persones van gaudir en l’edició del 2018 d’alguna de les activitats proposades, que va tenir com a moment àlgid la construcció del mosaic gegant amb la forma d’un gran llaç lila, construït amb la participació de prop de 300 persones.

Altres Accions de Conscienciació i Divulgació